Argentinsk tango – lær i Argentina!

Mange drømmer om å lære å danse, og det blir stadig mer vanlig å reise til Cuba i ens ærend for å lære salsa, til Spania for å lære flamenco, og til Argentina for å lære tango rett fra kilden. Men slike drømmer kan holdes igjen av dyr gjeld.

Refinansier og spar til drømmen din

Det er stadig flere som sliter med dyre lån og mye gjeld, og etter pandemien har situasjonen blitt verre for mange. Dersom du har mulighet til refinansiering kan det være et lønnsomt grep å ta. Å refinansiere innebærer at man samlet smålån i ett større lån, for å forhandle om bedre renter. Dette gir totalt sett lavere utgifter.

Refinansiering kan være veien å gå for deg som har store drømmer som holdes igjen av mye gjeld. Det kan gi deg muligheten til å betale raskere ned, spare penger samlet lett, og samtidig gi deg mulighet til å spare. Drømmer du om dyre ferier, oppussing eller en ny bil? Da kan refinansiering være veien å gå for å bli kvitt dyr gjeld!

Danseferier i utlandet

En ny bil er bare ett eksempel på en drøm du kan oppnå ved å refinansiere dyr gjeld, og slik få muligheten til å spare. Et annet eksempel er en dyr ferie, som for eksempel safari, rundreise i Australia – eller en danserelskers drøm, tangokurs i Argentina.

Tangoen oppstod i Buenos Aires i Argentina rundt 1870 i miljøer rundt kafeer, kneiper og bordeller. Argentina var på den tiden preget av innvandrere fra ulike land fra Afrika og Europa. Både trinnene i dansen og musikken bærer preg av den multikulturelle gryten Buenos Aires var på 1870-tallet. Tangoen har trekk fra populære europeiske danser som vals og maskura, cubansk habanera, uruguayisk candombe, og forløperen til tangoen, den argentiske dansen milonga.

Siden 1870-tallet har tangoen utviklet seg til en pardans de fleste kjenner til. Tango er en av de klassiske latinamerikanske dansene som har blitt del av sportsdans og selskapsdans. Faktisk kan tango bredt sett deles i tre kategorier: selskapsdans, konkurransedans, og Hollywood-tango. Sistnevnte kategori brukes kun i filmer, og danses med en rose i munnen. Rosen brukes ikke i vanlig tango, og er kun innført av Hollywood i dansescener i filmene de lager.

Tangokurs i Argentina

I Buenos Aires finnes det egne danseskoler som tilbyr turister mer enn enkelte dansetimer, men i stedet gir deg daglige timer med profesjonelle dansere. I 2022 ligger prisen for en ukes kursing på rundt 10.000 kr. For dette får du fem dager med tangotimer, og muligheten til å utforske byen med en lokal guide.

Hvis dette er din drøm, men gjeld holder deg tilbake – ta tak i gjelden, og sett deg sparemål for reisen. En dag kan du danse tango slik argentinerne gjør det, i hjertet av Buenos Aires!

Leave a Reply