Bygg ditt eget dansestudio

Hvis du har fått dansedilla, vet du hvor vanskelig det er å stoppe seg selv fra å bevege hoftene. Man vil jo liksom danse overalt, ikke sant? Dans er livet, og tango er selve sjelens dans. Tango blir en del av oss, tango blir til en livsstil som man følger fra morgen til kveld. Samtidig er det viktig å ikke slite ut gulvet, parketten tåler kanskje ikke de varme bevegelsene! Derfor velger mange å lage egne danserom, altså rom der man kan slå seg løs og nyte tango uten å tenke på omgivelsene. Se på dette som et helt eget studio, der du dessuten kan samle andre likesinnede mennesker til dans og glede. Kanskje arrangere tangokvelder?

Gjør-det-selv
Det er ikke særlig vanskelig å skape et eget dansestudio i det 21. århundret. Du trenger ikke gå ut hjemmefra engang, med mindre du virkelig vil tilbringe mange timer på store varehus. Gå til Buildor.no og se gjennom belysningen, for eksempel – her finner du blant annet flere smarte lamper og gode strømbrytere som lar deg finne det perfekte lyset i danserommet ditt. Parkett, store speil, ingen møbler eller skarpe kanter. Det er ikke vanskelig, som sagt. Kanskje har du tilgang til et tomt lokale? Da kan hobbyen raskt gå over til noe større. Hvorfor ikke lære bort tango i fremtiden, når du har fått samlet inn erfaring? Minimale investeringer, maksimalt med moro! Hvis du får litt hjelp fra venner til å sette opp speil og legge sammen parketten, vil det neppe ta mer enn en ukes tid før studioet ditt er klart.

Perspective view of empty studio with wooden flooring illuminated with light from windows

Perspective view of empty studio with wooden flooring illuminated with light from windows

Så kommer det tekniske
Hvis du vil ha et ordentlig dansestudio i et lokale, eller et lite danserom i huset, bør du kanskje tenke over det tekniske på forhånd. Musikken er nemlig veldig viktig – lydene må komme frem raskt, slik at du rekker å følge med i rytmen perfekt. Samtidig er det smart å isolere rommet så godt som mulig, ellers kan naboer raskt begynne å klage. Skal du hovedsakelig danse tango, må du også tenke på et godt gulvbelegg som beskytter parketten eller flisene fra skoene. Det finnes mange vellykkede lokale danseskoler i Norge – noen jenter fra Ålesund har åpnet egen danseopplæring med litt hjelp fra foreldrene, mens flere ungdomsbedrifter har åpnet seg i Oslo med statlig støtte.

Leave a Reply