Innredning til danselokalet

 

Danselokalet er mer enn bare stedet dansere øver. Kommer man forbi amatørnivået, er det stedet mesteparten av fritiden blir brukt, og for instruktørene, som også gjerne eier lokalet, er det så godt som boplassen deres. Med så mye tid brukt på dansing på et sted, blir innredning heller en praktisk baktanke: Gulvet må være mer solid – bytt det ut med industrigulv; lyset er ikke bra nok – kjøp nye, billigst, raskest mulig; veggspeil? – så lenge man ser bevegelsene bra nok spiller det ingen rolle. Det er nok enklere å gjøre det riktig fra begynnelsen av enn å ende opp med nødfikser hele veien!

Først og fremst: Eksempelet med industrigulv var en overdrivelse, men kan faktisk være noe som er lurt å ta en titt på, særlig om budsjettet er stramt. Det går raskt og enkelt å legge epoksy over vanlig gulv, og da ender du opp med en gulvflate som holder seg dansbar i lang tid. Men når sant skal sies, det er ikke mye som slår tregulv for atmosfære.

Young Couple Dancing Tango in Elegant RoomOmråder brukt til avslapping og for å hente inn pusten igjen er nødvendig for en dans som tango, og møblementet bør helst være noe som lager en atmosfære. Tross alt, det er ikke mye plass til innredning i et danselokale, så de få store elementene som er der bør sørge for at rommet føles som et tangorom. For sikkerhets skyld kan det være lurt å inkludere en sovesofa – heller føre var enn å ende opp med å sove på steinhardt gulv når man har holdt på for lenge til å kunne komme seg hjem! Se for eksempel på den allerede etablerte klubben Karakava, som har gått for et rokokkoinspirert interiør.

Angående veggspeil er det noe som kommer helt an på nivået på danserne. Skal du bruke lokalet til å lære opp nybegynnere kan speilene være forstyrrende eller avskrekkende. Du husker sikkert selv hvor usikker det føltes å begynne med dansing i første omgang. Mange danselokaler løser dette ved å ha et sett gardiner over speilene når de ikke trengs, og der har du plutselig enda et element du kan bruke til å gjøre lokalet tangoinspirert igjen!

Leave a Reply