Grunnstegene i tango

Å danse gir deg både energi, glede og mestringsfølelse. Å holde seg i fysisk aktivitet er viktig for alle og enhver. Og hvorfor ikke danse når du skal trene? Da kan du ha det gøy samtidig som du glemmer at du trener. Nå kan du lære deg grunnstegene i tango. Det er både sosialt og morsomt, og du bygger også opp selvtillit! Tango oppsto som en dans på slutten av 1800-tallet. I både Argentina og i Uruguay danset folket tango. Nå har du muligheten til å bli kjent med nye mennesker samtidig som du danser tango.

Bli festens midtpunkt!

Imponer dine venner med spenstige tangotrinn. og få en treningsøkt samtidig. Alle kan danse tango! Det eneste som kreves av deg er at du klarer å stå på beina. Nå har du muligheten til å lære grunnstegene. Og om du har danset tango før kan du også prøve det i en mer komplisert form. Her er det ulike variasjoner og du kan også fritt improvisere. Det ble arrangert et tangokurs på Knivsø hovedgård i Halden en tid i vår, men nå prøves det å få til faste tangokvelder. Dette er slik at du kan bli med å danse og være sosial i en god krets.

Hva er tango?

Hvis du er usikker på hva tango er, vil du nå få en liten introduksjon. Tango er en pardans og en musikkform som ofte var lyssky. Denne ble bare danset i bordeller og på gatehjørner. Som tidligere nevnt oppsto tangoen i både Argentina og Uruguay. Det vil si at det også er to ulike tangotyper. Det er fordi nasjonene har lenge stridt om hvor tangoen faktisk oppsto. Visste du at vals er tangoens røtter? Tango er en sensuell og romantisk dans mellom to parter, med afrikanske rytmer, eleganse fra valsen og bakgateduellens voldsetikk. Ønsker du nå å melde deg på dansekurs?

 

Leave a Reply