Dans blir stadig mer populært

Dans har vært en del av menneskeheten i alle kulturer man kjenner til, uansett hvilket hjørne av verden man studerer eller hvor langt tilbake i tid man går. Vi har en innebygget fascinasjon for å bevege oss til rytmer, og kan miste oss selv fullstendig i bølgen av bevegelser vi utfører sammen med andre mennesker. Med den åpne og globale verdenen vi lever i i dag er det ikke rart at dans blir stadig mer populært. Det er lett å finne nye impulser på nettet, og det har blitt mye lavere terskel for å reise og la seg inspirere av det man ser i andre kanter av verden. I tillegg har nye medborgere fra forskjellige deler av verden tatt med seg sine tradisjoner til Norge.

Dans er glede og inspirasjon

Felles for alle kulturene er at dans forbindes med glede og samhold. Ikke bare er det en fantastisk form for trening som gjør kroppen både i god form og øker koordinasjonsevnen, det er også en brobygger mellom mennesker med forskjellig bakgrunn. Selv de som ikke har en større interesse for dans kan la seg smitte av energien og positiviteten den bringer med seg. Manges øyne var festet til skjermen da gulljenta Shelmith (16) med rørende dans sjarmerte Norge, og ordene hennes intervjuet etterpå gjenspeiler manges tanker om dans: hun ville spre glede. Dans handler om hele følelsesspekteret, fra det gledelige, triste og morsomme, til det stormfylte, sensuelle og dramatiske, og man kan stadig finne nye måter å formidle det på, helt alene, to og to, eller i grupper. Man kommuniserer ting som ikke så lett lar seg beskrive med ord, og som kan tolkes vidt forskjellig avhengig av hvem som observerer.

Opplev verden gjennom dans

Kanskje har du danset i årevis, eller kanskje har du aldri gjort det, men det er aldri for sent å begynne. Det er en utmerket unnskyldning til å se verden og la nye impulser dra deg i retninger du aldri ville kommet på av å sitte hjemme. Om feriepengene er brukt opp kan Zmarta.no hjelpe deg med litt ekstra midler til reisen. India, Arabia og Afrika har en rekke tradisjonelle folkedanser, og i sør-Amerika finner du salsa, rumba, mambo og selvfølgelig tango. Du trenger ikke å bestemme deg for én og holde deg til den, men gjør det til en del av reiseplanleggingen å se hva slags nye dansetrinn du kan sette deg inn i på turen. Ved å praktisere hobbyen din med nye mennesker vil du danne vennskap som varer livet ut. Det er dansens gave til verden!

Leave a Reply