Tjen penger på dansing

Hva er dansing for deg? Er det ballerinaer i strutteskjørt som flyr over scenen i usannsynlig lange byks? Er det fyldige hofter som svinges fram og tilbake til søramerikanske rytmer? Er det en kunstform, eller er dansing for deg hovedsakelig et keitete forsøk på å tiltrekke seg oppmerksomheten til det motsatte kjønn ute på byen etter for mange pils? Da er du definitivt ikke alene, men for noen av oss er dans en livsstil. De som virkelig brenner for det danser fra de står opp om morgenen til de legger seg om kvelden. Hver bevegelse blir et dansetrinn, enten du åpner et syltetøyglass eller stiger av bussen. Hvis du er an av de som gjør hverdagen til en dans, hvorfor ikke prøve å tjene penger på det?

Dansing som sport

De sister årene har sportsdans blitt en populær form for trening de fleste steder i verden. Mange er lei av tredemøllas monotone aktivitetsnivå og omfavner dans som en måte å komme i form, gå ned i vekt og samtidig ha det moro. De fleste kulturer har sin egen form for dans, så da er det ingen overraskelse at danseglade mennesker over hele verden inkorporerer tradisjonelle rytmer og dansesteg i sine nye danseformer. En ny sportsdans tar av i Finland for tiden, hvor målet er å ri en kjepphest på en måte som best mulig simulerer en ekte hest. Konkurranser i hopp, dressur og fart organiseres på lokalt nivå, og mange har sammenliknet de grasiøse bevegelsene til kjepphestrytterne med dans. I Brazil fikk koreografen Alberto Perez nok av tradisjonell airobic og bestemte seg for å finne opp en mer rytmisk form for trening. Han kalte den Zumba.

Bli veltrent gjennom dans

Zumba har blitt et kjærkomment alternativ for de som synes tradisjonell trening blir for døllt og har de siste årene tatt verden med storm. Det er en form for dans som fokuserer på å komme i form og inkorporerer energiske rytmer og enkle dansesteg som er lette å lære, slik at selv en nybegynner kan få godt utbytte av treningen. Treningssentre over hele verden kan nå tilby timer i den fartsfylte sporten, og konkurranser organiseres i over 180 land. På grunn av Zumbas popularitet er det stor etterspørsel etter gode instruktører. Hvis Zumba er noe du kunne tenke deg å tjene penger på er det gode muligheter for å lede timene til ditt lokale treningssenter. Hvis du virkelig er god kan du til og med vinne priser i en av de mange konkurransene som holdes.

Leave a Reply