Det koster å danse aktivt

Det å danse aktivt kan fort bli en dyr affære. Det kan være lurt å stille noen spørsmål før man kaster seg inn i denne hobbyen. Hva er den dyreste formen for dans å delta i? Er det ballett, hip hop, line dance eller dans i ballsal? Hvilke eksakte utgifter kan man egentlig forvente å måtte bruke til leksjoner, øvelser og konkurranseklær? Det er også mulig at det stilles det krav om annet nødvendig utstyr eller leiekostnader i forhold til danselokale. Det mest avgjørende i forhold til forventede utgifter, er nok dansestilen. Mange foreldre må punge ut i forhold til det å kjøpe dyre kostymer til de mange danseoppvisningene som skal gjennomføres i løpet av året. I tillegg ønsker de fleste dansere å følge moten, og derfor stadig holde seg oppdatert med nye danseklær.

Nye dansestiler i skuddet

Dersom du ønsker å komme i gang med dans, kan det være vanskelig å vite hva slags stil man skal velge. Det første du må spørre deg om, er hva som er det egentlige målet med dansen for deg. Ønsker du å starte med en morsom aktivitet på fritiden? Er dansen en del av det å komme i bedre form? Finnes det en dansestil som du alltid har hatt lyst til å lære deg? Det finnes flere stiler enn du tror, og et eksempel er noe så uvanlig som pole dance. Mange tror denne dansen kun kan utføres i mørke lokaler med halvnakne kvinner og siklende menn, men slik er det ikke lenger. En dansevideo gikk viralt på nettet nylig, siden den viser en norsk pole fitness-instruktør som utfører denne litt underlige dansen. Det er ikke lenger snakk om stripping, men skikkelig utfordrende fitness trening.

Velg en sosial type dans

Dersom målet ditt ikke er å bare trene, men også utvide ditt sosiale liv, da kan det være smart å se på ballsal-danser eller line dance. Swing, vals eller andre pardanser er flotte for par, mens line dance kan man danse alene. Det som gjør sistnevnte dansestil så populær, er nettopp det at man kommer inn i en ny sosial gruppe der man likevel danser på egen hånd. Men dersom du hater countrymusikk, da er det nok bedre å holde seg til vals og polka! Ballsal-danser stiller kun krav om gode dansesko, mens line dance stiller krav om cowboystøvler. Her er kostnadene heller lave, både når det gjelder utstyr og kursutgifter. Dersom du virkelig ønsker å komme i form, da er mer dynamiske danser som swing, tango eller salsa noe for deg.

Leave a Reply