Den argentinske tangokulturen

Tango er Argentinas nasjonale kulturarv, og for de fleste argentinere symboliserer dansen patriotisme og en kjærlighet for deres hjemland. Om man tar en tur ut i gatene i en av Buenos Aires» bydeler kjent for tango, vil man se både gamle og unge argentinere nyte dansen. Enten man er med og danser, eller sitter på en fortauskafé og skuer ut på danserne mens man nyter et glass rødvin.

En forbudt dans

Ordet har sin opprinnelse i slavedriften og ble brukt for å beskrive myndighetenes forbud mot dans og musikk på offentlige områder i de fattige bydelene hvor arbeiderklassen bodde. På tidlig 1900-tall var det tøffe tider i Europa, og mange flyttet til Sør-Amerika og Argentina for å skaffe seg et bedre liv. Her bodde europeiske innvandrere tett i tett med urfolk og tidligere slaver. Av den grunn begynte deres kulturer og musikk å blande seg i det som etter hvert skulle bli kjent som tango verden over. I dag finnes det mange profesjonelle tangodansere, og når de opptrer må de ha på seg festklær. Når de skal øve er det viktige med gode treningsklær, for eksempel fra Aim’n slik at de kan yte best mulig.

Det er derfor man kan se elementer fra polka, flamenco og afrikanske danser utfolde seg i tangoen. Det tok ikke lang tid før denne spenstige dansen spredte seg gjennom hele landet og i alle sosiale klasser, og ikke lenge etter det begynte den å spre seg verden over.

Leave a Reply