Et godt kosthold for en tangodanser

Selv om dans ikke virker som det, er de fleste formene for dans fysisk krevende. Ballett, streetdance og—selvfølgelig—tango er alle eksempler på dansegrener som bygger på utholdenhet og styrke. Et sunt og varierende kosthold er derfor essensielt for alle tangodansere som ønsker å ta det ekstra steget for å bli bedre.

Ha nok med mat og drikke

Lignende til andre sport, krever dansing mye energi. Etter en dansetime er det naturlig å ha forbrent en del kalorier. Hvis du danser tango for å gå ned i vekt er det ennå viktig å holde deg til diettplanen din, men da må du spise ekstra mat, spesielt karbohydrater og proteiner, og vann etter økten slik at kroppen bygger seg opp raskere. Går du altfor fort ned i vekt, kan du derimot miste fettvev i brystene dine. Da kan brystimplantat hjelpe med selvsikkerheten, fordi endring av bryststørrelse kan så klart føles veldig demoraliserende.

Om du danser tango for å bli fysisk sterkere er det enda viktigere å få nok med mat og drikke.

Pass på at kostholdet er sunt og varierende

Alle mennesker burde spise et kosthold som passer på at man for i seg nok av både karbohydrater, proteiner og fett, og ulike vitaminer og næringsstoffer. En sunn diett er en viktig del for at kroppen kan brukes og fungere til sitt største potensial. Spiser du mye sukker og raffinerte karbohydrater er det sannsynligvis vanskeligere å bruke kroppen sin hardt over tid. Å lage en kostholdsplan, hvor du planlegger hva og når du kan spise, kan hjelpe deg med å få oversikt over det du spiser.

Sjekk om ditt nåværende kosthold fungerer

På slutten av dagen burde man få hjelp av leger og profesjonelle for å finne en riktig diett. Behov varier fra person til person, fordi ingen er like. Noen som trener med vekter fem ganger i uken krever en diett som er helt annerledes fra en tangodanser som danser av og til. Å finne ut av hva slags næring du mangler, kan hjelpe deg med å dekke mangelfulle eller farlige hull i kostholdet ditt.

Andre ganger er det enklere å se om ditt nåværende kosthold ikke funker. Føler du deg mer slapp enn vanlig, og kan ikke lenger trenge like mye som tidligere, burde du også se på kostholdet ditt.

Leave a Reply