Tangoens historie

Pardansen tango er kjent over hele verden for de sensuelle bevegelsene og de eksotiske rytmene. Danseformen, som stammer fra Argentina og Uruguay, er ikke noe de fleste forbinder med Norge, men dansen har faktisk vært å se her i landet i over 25 år. Mye av æren for dette får argentinske Ramon Gimenez og konen Nili Deloya. Paret etablerte nemlig i begynnelsen av 90-tallet Oslo Tango Club og har siden den gang reist landet på kryss og tvers for å instruere nordmenn i dansen. I mai kommer paret til Halden for å arrangere et kurs på Knivsø hovedgård.

Tangokurs i Halden

Da Hilde Rustad og Mona Baekken endelig fikk anledning til å lære tango på Dansens dag i april var det kjærlighet ved første dansesteg! Entusiasmen var så stor at damene, sammen med Christer Stenstrøm og Anne Kloster Bjørge, nå inviterer på Tangokurs i Halden. Kurset vil be instruert av den kjente tangoinstruktøren Ramon Gimenez, som ofte gis æren for å ha introdusert den argentinske dansen til Norge for mer enn 25 år siden. Tangokurset vil være tilrettelagt for nybegynnere og passer for folk i alle aldre. I tillegg til kurset vil det arrangeres en sosial sammenkomst. Det hele vil finne sted 27. og 28. mai på Knivsø hovedgård.

Menn ønskes til tangokurs

Siden den glade tangogjengen, som består av Hilde Rustad, Mona Baekken, Christer Stenstrøm og Anne Kloster Bjørge, annonserte tangokurset på Knivsø hovedgård for en stund siden har det vært stor interesse. Men det ønskes at flere menn melder seg på. Det blir ikke det samme å danse tango med en dame, sier initiativtakerne. De skryter av instruktøren Ramon Gimenez og lover en gøyal opplevelse. Nybegynnerkurset, som passer for folk i alle aldre, vil bestå av et dansekurs, et foredrag om tango og en sosial samling på lørdagskvelden. Stenstrøm, som eneste mann som er meldt på, oppfordrer alle til å ta sjansen. Jeg var ikke interessert i dans i det hele tatt før. Nå drømmer jeg om tango, innrømmer Stenstrøm.

 

Leave a Reply