Fordelene med å være god i tango

Tango er en latin-amerikansk folkedans og har sjelden mye til felles med norsk kultur. Men jo mer verden blir mer åpen og vi lærer om hvordan man lever i andre verdensdeler, så er vi hvorfor vi bør se og lære av dem. De kan mye som vi ikke kan, og vi kan lære bort en god del ting selv.

Tango er en argentinsk dans som flere nordmenn har tatt i mot med åpne armer de siste årene. Det er kanskje noe norsk over denne dansen også, da den er mye stivere enn den brasilianske sambaen. Noen som kjenner seg kallet?

Kommer i god form

Dans er som kjent en aktivitet som krever mye øving. For dem som følger med på Skal Vi Danse på TV2, får vi ofte innblikk i deltakernes vekt. Fra dag en går vekta sakte men sikkert ned, og det har med den intense opptreningen å gjøre.

Da kommer man inn i klærne man brukte da man var ung, noe som øker selvtilliten med 100 %. Det blir med ett mer interessant å kjøpe en ny t skjorte og en bukse med press. Nå ser man plutselig ut som en yngre versjon av seg selv.

Tango er en dans for de slanke. Når kroppen matcher klærne blir helheten perfekt.

Lærer så mye nytt

Med den nye dansen får man også masse ny kunnskap. Kanskje går neste ferietur til Buenos Aires eller Patagonia, bare for å oppleve den søramerikanske folkesjelen. Man begynner å forstå spansk og lærer mange nye fraser og uttrykk.

Det å lære noe, uansett når i livet det er, gjør også mye positivt for hjerne-helsen. Det får øvd seg på rytme og mestring av flere trinn i rekkefølge, øker aktiviteten og reduserer aldringen. Man begynner å ta hensyn til hva man eter og legger inn daglig treningsprogram. Man lærer om tangoens historie og man forstår mer av hvordan ting fungerer.

Ikke alene på dansegulvet

Det å føre eller bli ført av en som er god i tango må være som en dans på roser. For det første vil man ikke slite med å finne seg en dansepartner på dansegulvet, og det blir en konkurranse om å bli den neste i køen av danseglade.

Turte man ikke å ta initiativet på dansegulvet så er det ikke noe man trenger å bekymre seg for lenger når man danser tango. Antrekket passer den smukke som vil kle seg til dans. En stram buske og en åpen t-skjorte fullfører danseløvens inntrykk. Folk vil stille seg i kø for en dans med deg.

Tango er lidenskap

Kanskje tangoen til og med kan gjøre deg mer lidenskapelig. Med det mener vi å leve mer i nuet, være mer tro mot deg selv, være en som tør å kjenne på det vanskelige, se utfordringene rett i øynene og gå for de valgene du mener er riktig. Kanskje det bare er å glede din gamle mor ved å vise at du endelig tok skrittet ut i tangoens svingom, eller endelig tar med kjæresten i livets dans.

Tango er livet, og livet trenger tango – skap din eksistens med tango for deg og din kjære.

Leave a Reply