Hva koster det å bli danseinstruktør?

Dans er noe mange lever for. Gjennom dans finner både gutter og jenter glede og kjærlighet. Mange av de som driver med dans, tar lidenskapen ett steg videre og ønsker å jobbe med dans på heltid eller deltid.

Utdannelse koster penger

Det er ingen hemmelighet at utdannelse koster penger. Her i Norge er det heldigvis mulighet for å ta opp lån gjennom Lånekassen, men det er ikke alt den dekker og det er heller ikke alltid lån og stipend fra Lånekassen strekker til.

Velger du å utdanne deg innen dans her i Norge, kan du søke om opptak til studier hos Den Norske Balletthøyskole, Statens Balletthøyskole eller Bårdarakadamiet. Dette er noen av de store og tunge utdannelsene vi har innen dans her til lands. Det vil si at du tar en bachelorgrad eller mastergrad innen dans, som du senere kan bruke til å danse profesjonelt på heltid eller bli koreograf.

Andre muligheter

Det finnes selvfølgelig også andre muligheter for å jobbe som danseinstruktør på heltid eller deltid. Du kan gå på kurs hos ulike private danseskoler eller ta en utdannelse i utlandet. Prisen på private kurs vil avhenge av hvor anerkjent skolen du tar kurs hos er og hvor omfattende kurset er. Noen dansekurs koster noen få tusenlapper i semesteret, mens andre koster flere hundre kroner i timen.

Mange av landets treningssentre, som Sats og Elixia, tilbyr dansekurs til de som trener der. Disse dansekursene trenger instruktører. For å bli en slik instruktør, må du gjerne ha jobb hos treningssenteret allerede eller søke om jobb. Kursene blir ofte gitt gjennom jobben. Det betyr at du får kurset gratis, men det er ikke sikkert du får betalt for tiden du bruker på å ta kurset.

NIH, Norges Idrettshøgskole, tilbyr utdannelse som personlig trener. Der får du en solid utdannelse, der du også kan velge dans gjennom egne kurs. Mange av treningsstudioene rekrutterer sine danseinstruktører fra denne skolen.

Økonomiske muligheter

Uansett hvor og hvordan du velger å bli danseinstruktør må du bruke tid og penger på utdannelse og kurs. Dersom du ikke får studielån eller studielånet ikke strekker til, kan du også ta opp et forbrukslån uten krav til sikkerhet. Dette kan være det som skal til for å hjelpe deg med å realisere drømmen.

Det er dog viktig å være klar over at slike lån koster penger, men det finnes måter å redusere denne kostnaden på. Her kan du få tips til lån uten sikkerhet, og se hvordan du kan finne og søke om lån med lav effektiv rente. Sørg for å betale lånet på så kort tid som mulig. De fleste banker lar deg betale inn hele eller deler av lånet tidligere enn det som er avtalt, uten at det koster deg noe ekstra.

Utdannelse kan være dyrt, men om du vet at det er dette du brenner for handler det om å finne de mulighetene som tar deg dit. Med en blanding av fornuft og pågangsmot er det meste mulig, selv for alle de som drømmer om å jobbe som danseinstruktør.

 

Leave a Reply