Tango i Oslo

 

Oslo er hovedstaden og den største byen her i landet, derfor er det ikke overraskende at man her finner en rekke gode tangoklubber. Uansett om du vil lære deg de innviklede, raske stegene eller vil praktisere i en klubb, vil du raskt kunne finne frem til de beste stedene i landet – så lenge du er i Tigerstaden.

TangoCoupleDen kjente og mest populære av alle tangostedene i hovedstaden er Oslo Tango Club. Her finner man den argentinske herren Ramon Gimenez, som har drevet klubben siden 1997, sammen med sin kone Nili. Med nesten tjue års erfaring bak ryggen og en rekke forestillinger og kurs rundt omkring i Norge, vil du neppe finne noen med mer erfaring enn Ramon. Her i Norge, i hvert fall. Oslo Tango Club kan både lære deg tango og la deg danse den fantastiske, lidenskapelige dansen på egen hånd (helst dog med en partner) i de ukentlige festmøtene. Oslo Tango Club har rimelige priser for danseskolen, og hvis penger ikke spiller noen rolle for deg kan du bli med Ramon og kona til Argentina i påsken! Ja, de har arrangert turer til Argentina hvert år siden 1997. Nærmere på tangoen kommer du ikke, og med hjelp av Gimenez-familiens særegne, fullkomne kunnskap om musikksjangeren, vil du forstå tango på en helt ny måte.

Tango er en veldig følelsesladd, intens dans som gjerne skal danses av et par. Et ordentlig par, altså – kjærester eller gifte folk. Tango er en hel filosofi, en hel tankegang og mentalitet. TangoTango er et populært sted i Oslo sentrum, i Tollbugata, som spesialiserer seg i både undervisning i tango og spesielle begivenheter. For eksempel har brudetango vært veldig populært den siste tiden. Her bytter man den tradisjonelle valsen ut mot tango, som er langt mer lidenskapelig og personlig. Hvis du vil krydre litt på bryllupet, finner du ikke en bedre måte enn å lære tango sammen med partneren. Så kan dere sette fyr på dansegulvet når tiden er omme.

Det finnes også en rekke klubber og diskotek i Oslo som spiller tangomusikk på spesielle dager – et raskt søk vil gi deg en lang liste med utesteder der du kan praktisere de nye evnene.

Leave a Reply